0935-71 41 61

info@vannasrf.com

Vännas Ryttarförening

Infobrev sommaren
Status: publish
Skapad: 2024-06-28
Ridskolecupen WE
vrf_logo_200

Den 7 juni kör vi ridskolecupen i Working Equitaition (WE)

Här finner du startlistan för tävlingen.

Status: publish
Skapad: 2024-05-23
Nyhetsbrev maj -24
vrf_logo_200

Våren är äntligen här med sol och värme och på VRF jobbar vi på med planering för sommaren och hösten. 

Kakförsäljning gick toppen och vi sålde 563 burkar, vilket gav en förtjänst till föreningen på 18 579 kr. Den som sålde mest burkar var Emelie Eker-Arvidsson med hela 61 burkar! BRA JOBBAT allihopa!! Pengarna gick till inköp av ponnyn Dobby. 

Nu har vi startat en ny försäljning med toalett- och hushållspapper. Försäljningen kommer att pågå fram till 31 maj. Du som vill stötta oss genom att sälja kan hämta information på kontoret, det går även bra att bara beställa genom lista i ridskolestallet. 

Den 7 juni har VRF öppet hus på anläggningen kl 12-15 där det kommer finnas möjlighet att se alla de olika grenar som finns representerade , samt delta i käpphästhoppning, hästskokastning och tipsrunda. Vi har även ponny- och prova på-ridning. På förmiddan anordnar vi Ridskolecupen i WE som är öppen både för ridskoleryttare och privata ekipage. 

Vi ska även att närvara på Liljaskolans MåBradag den 29 maj för att visa upp föreningen.

Personal
Lis-Marie, vår fantastiska allt i allo, har tyvärr brutit armen och är sjukskriven en tid framöver. Det innebär att vi är lite kort om personal framöver, så vi hoppas ni har lite överseende med att vi kanske inte alltid hinner med allt, men vi kommer göra vårt bästa som alltid. 

Ridskolan
Under v 19-23 har vi två praktikanter från Forslundagymnasiet, Ylva Widmark och Elin Strömgren som får hjälpa till och se mer av hur det är på Norrmalm.

Nu när utebanorna har torkat upp kommer ridskolan vara på utebanan och rida ut i skogen så mycket som möjligt. 

Lediga platser - det finns lediga ströplatser på olika nivåer samt att vi kommer starta igång nya grupper till hösten. Kontakta Sara, sara.hallnor@vannasrf.com, för att anmäla dig och rida för någon av våra duktiga instruktörer. 

Hästarna
Vi har köpt in två nya hästar; 

• Dobby, en ponnyvalack som är 6 år. Han är en russkorsning på 130 cm och kommer direkt från Gotland där han tidigare också har gått i ridskoleverksamhet. Dobby är framåt och arbetsvillig, snäll i hanteringen, men tycker att det är lite jobbigt att stå still och vänta när man sitter på. Dobby har börjat gå på lektioner 
• Kalle (Kasper H) är en 8-årig holländsk valack som vi köpt från mellansverige. Han är utbildad MSV Dressyr, men har inte hoppat så mycket tidigare. Kalle har gått sin första ridklektion och kommer sakta slussas in mer i verksamheten.

Tävlingssektionen
Det är en hopptävling för ridhäst 5-7 september där vi även kommer att anordna Norrlandsmästerskapet. 

Till tävlingarna så behöver vi självklart hjälp från er alla. Här nedan kan du se vilka förväntningar vi har på er medlemmar att kunna stötta oss på hemmatävlingar. All hjälp är guld värd - från att baka, grilla hamburgare eller hjälpa till med städning. Maila tavling@vannasrf.com och anmäl dig till vilken tävling just du kan vara med och hjälpa till på.

Innehavare av anläggningskort med tävlingslicens - 3 dagar 
Innehavare av anläggningskort - 2 dagar 
Medryttare till ovanstående (och/eller licenserad ryttare) - 1 dag 
Ridskoleryttare (utförs av vårdnadshavare/vuxen om det är för låg ålder) - 0,5 dag 

Ungdomssektionen
Lördagen 25 maj anordnar US en brännbollskväll på anläggningen. Dom kommer även tillsammans med ungdomssektionen på Ray Sportryttare att anordna en Pay&Jump (banhoppning) på midsommardagen på Norrmalm. 

Anläggningen
Nya underlaget på stora utebanan är nu på plats och banan är öppen att rida på. Kvar är att byta staket runt ridbanan vilket planeras innan sommaren. 

Fixardag lördagen den 1 juni (för er som inte kan den 1 juni finns det möjlighet att göra en insats tisdagen den 4 juni). 

I år har vi gjort ett nytt upplägg som kommer ut inom kort. Lördagen avslutas med att vi grillar burgare och umgås. Hoppas att så många som möjligt kan komma

Styrelsen
Vi söker fortfarande folk till Valberedningen, så känner du att du vill göra en insats för VRF eller vet du någon som skulle passa för att få in engagerande människor som vill hjälpa till att driva föreningen framåt, maila då styrelsen@vannasrf.com Vi söker även en ny kassör då vår trogna Kerstin behöver få lämna över stafettpinnen till någon annan efter många många års otroligt bra arbete. 

Händer på Vännäs Ryttarförening framöver:
24-25/5 - Westernträning med Nicklas Christoffersson 
25/5 - Brännbollturnering med ungdomssektionen
1/6 - Fixardag med hamburgare på kvällen 
4/6 - Fortsättning på fixardagen
6/6 - Blåbärshoppning
7/6 - Ridskolecupen i WE 
7/6 - Öppet hus 
8/6 - Unghästtest anordnad av Västerbottens Hästavelsförening
14-15/6 - Westernträning med Nicklas Christoffersson 
17-18/6 - Miniridläger
18/6 - Ridskolan slutar för terminen
19-20/6 - Vuxenridläger 
22/6 - Pay and jump 
24-25/6 - Ridläger
26/6 - Dressyrträning för Lars Andersson 

PÅMINNELSE!! Vi behöver hjälpas åt att vara rädda om vår anläggning: 

• Om något går sönder eller ni ser något som är trasigt, skicka ett mail till info@vannasrf.com 
• Mocka efter er häst, gäller överallt på anläggningen, både i ridhusen och ridbanorna, i stallarna och ute på parkeringarna. 
• Töm skottkärrorna i ridhusen innan de blir överfulla. 
• Håll dörrarna till ridhusen stängda. 
• Respektera våra anställdas arbetstider, ibland är dom på anläggningen i privat regi med sina hästar, då måste dom få vara lediga och kan kanske inte vara behjälpliga. 
• Lämna inga träbommar på marken och det är endast fyra hinder som får lämnas framme på stora utebanan. Gäller även bommar på marken och klosshinder. 

//Soliga sommarhälsningar från personal och styrelse 

Status: publish
Skapad: 2024-05-21
Ridläger från 11 år
Status: publish
Skapad: 2024-05-20
Dagridläger upp till 11 år
Status: publish
Skapad: 2024-05-20
Vuxenridläger
Status: publish
Skapad: 2024-05-20