0935-71 41 61

info@vannasrf.com

Vännäs Ryttarförening

Vårt erbjudande

45 min lektion

Denna typ av ridgrupp finns för alla olika kunskapsnivåer på ryttare. Vi har barn-, ungdoms och vuxengrupper. Lektionen varar i 45minuter inklusive upp- och avsittning. Undrar du över vilken nivå du befinner dig på? Anmäl dig till prova på ridning!

Anpassad ridning

Drygt en miljon människor i Sverige lever med någon form av funktionsnedsättning. För alla dessa människor kan hästen och stallet erbjuda en värdefull frizon. Hästen är helt fri från fördomar och mötet med hästen sker på lika villkor för alla. Att rida betyder så mycket mer än att bara sitta på en häst. Stallet är en plats för kontakter, avkoppling och med möjlighet till en meningsfull och omväxlande fritid.

LEKTIONER

Ridningen kan ske i ridhus, på utebanor eller i skog och mark. Allt beroende på vad ni har för önskemål. Du rider antigen i grupp eller själv. Lektionerna är förlagda på dagtid eller kvällstid.

KOSTNAD

Terminen betalas i efterskott för de lektioner du närvarat på. Se på vår sida avgifter för aktuellt pris.

ASSISTENTER

Har du en eller flera assistenter som hjälper dig? Då erbjuder vi en gratis utbildning för dessa där vi går igenom säker hästhantering och upplägg av lektioner. Allt för att lektionerna ska fungera på bästa sätt och att ni ska känna er så säkra som möjligt.

PROVA PÅ?

Vill du prova på om detta är något för dig? Kontakta oss så bokar vi in en träff med instruktör och hästar.

SAMVARO

Vår anläggning är till för att användas. Vill ni kanske fika efter ridpasset eller varför inte lunch? Hos oss finns kök och lokaler att använda.

VI HAR ERFARENHET OCH SER MÖJLIGHETERNA

Drop in ridning

På drop in ridning får du möjlighet att rida utan att binda upp dig en hel termin. Du bokar helt enkelt upp de lektioner du vill rida. Kanske är det så att du inte har möjlighet att rida varje vecka och därmed inte kan ingå i en vanlig ridgrupp? Eller så kanske du helt enkelt vill passa på att ta en extra lektion förutom din ordinarie någon gång ibland?

I mån av plats tar vi emot dropin i våra ordinarie kvällslektioner, ring eller mejla för mer information. Det anordnas också speciella drop in lektioner som annonseras på vår hemsidas startsida och i ridskolestallet.

Du bör ha ridvana sedan tidigare, men om det visar sig att det finns ett stort intresse även från de som inte ridit tidigare eller inte ridit så länge hittar vi en lösning för det också. Tänk på att ha sko med klack (typ stövlar eller känga), hjälm finns att låna här. Samling sker senast 20 min innan lektionsstart.

Bokning av drop in ridning görs på lista i stallet och via mejl/telefon.  Bokning av lektion kan ske fram till lektionsstart och avbokning sker innan kl 12:00 samma dag som drop in ridning sker. Ej avbokad lektion faktureras.

Hästis

Hästis är en verksamhet som vänder sig till de yngre barnen, ca 4 – 6 år. Här blandas lek, bus, samvaro med hästen och prova på ridning tillsammans med utbildad ungdomsledare. Det krävs ingen tidigare erfarenhet av varken föräldrar eller barn. Ni anmäler er till block om ca 8 ggr.

Varje lektion har ett tema där vi kombinerar lek med hästkunskap. Några av de teman vi använder oss av är ”Riddare”, ”Tjuv och polis” och ”Jakten på silver skatten”. Vill ni sedan börja på ridskola så börjar ni något som heter förberedande ridning.

Har ni frågor eller funderingar så är ni varmt välkomna att någon av oss i personalen.

Vi startar upp en grupp så snart vi fått in nog många anmälningar.

Kombigrupp

Denna ridgrupp riktar sig till elever som befinner sig i grupp 4 och uppåt. Här får du möjlighet att träna lite extra på både dressyr och hoppning. Man varvar 3 dressyrpass med 3 hoppinriktade pass, samt teori. Lektionerna är 60 min.

Nybörjare barn, ungdom eller vuxen

Nybörjargrupper för barn riktar sig till åldern ca 7-9 år.

Här lär sig barnen grunderna i säker hästhantering och ridning. Lektionerna utformas efter barnets ålder och nivå med omväxlande teori lek och ridning.

Är du ungdom eller vuxen som vill prova på att rida? Det finns även grupper för dig!

Seniorridning för dig som är 65+ finns också. Allt utformas och individanpassas så långt det är möjligt.

Privat lektioner

Vill du rida extra och kanske träna på något speciellt, kanske på just din favorithäst? Står du på kö till ridskolan och vill hålla igång din ridning fram tills dess att du får plats? I mån av tid kan vi boka upp privat lektioner till dig på dagtid för ordinarie personal. Om du bokar en privat lektion i dressyr rider du själv i 30 minuter. För hoppning gäller det att man är minst 2 stycken.

Bokning av denna lektion sker senast kl 12.00 dagen innan du vill rida. Vill
du avboka din ridning måste det ske senast 09.00 samma dag som du rider. Ej avbokad lektion faktureras

Se vår prislista för kostnad.

Rida med egen häst

Det finns möjlighet att rida med egen häst i våra ridgrupper till reducerat pris. Vill man rida med egen häst på ridskolan kontaktar oss och kontrakt mellan privatryttare och Vännäs Ryttarförening upprättas.  Detta gäller ej vid enstaka lektioner utan man binder sig till detta hela terminen.

Hopp- och dressyrsatsningen

Hopp- och dressyrsatsningen är till för elever som vill satsa extra på antingen hoppning eller dressyr. Du kan vara med på egen häst eller redan rida ridskolehäst i en ordinarie ridgrupp.

Satsningen är tävlingsinriktad och man ges möjlighet att tävla. Man börjar med centimeterhoppningar eller lingondressyr, därefter får man möjlighet att delta på klubbtävlingar, pay & jump eller pay & ride och sedermera lokala tävlingar. Man förväntas ta Grönt Kort och delta som funktionär på föreningens tävlingar.

De som ingår i satsningen med ridskolehäst har hand om stalljouren på helgerna. Helger och röda dagar fördelas ut mellan satsningseleverna och nya elever får introduktion i arbetet.

Är du intresserade att delta i satsningsgrupp? Kontakta oss på info@vannasrf.com

0935 – 71 41 61・info@vannasrf.com・Norrmalm 25, Vännäs