0935-71 41 61

info@vannasrf.com

Vännäs Ryttarförening

Medlemsbrev från styrelsen
2023-03-07 17:30:27
New-Diamond-painting-Rose-With-Donkey-Diy-Diamond-Embroidery-Animal-Pasted-round-full-Drill-home-decor_1024x1024@2x

Det händer en hel del i föreningen och av den anledningen känner styrelsen att vi vill gå ut med information för att räta ut eventuella funderingar.

Marielle och Sara har tyvärr valt att sluta på ridskolan vilket vi tycker är väldigt tråkigt. Men vi önskar dem båda lycka till i framtiden på sina nya uppdrag. Sara försvinner dock inte helt utan kommer att jobba kvar på sina måndags lektioner under en tid framöver.

Både Mariell och Sara har 1 månads uppsägningstid. Det är tight att försöka hitta nya instruktörer, men styrelsen har påbörjat rekryteringen tillsammans med verksamhetschefen Anna-Lena och hoppas ha ny personal på plats inom kort. Anna-Lena har en gedigen utbildning som ridlärare och en lång erfarenhet från flera andra ridskolor och även från en egen verksamhet. Därför har styrelsen ett stort förtroende för henne och för att hon kommer klara av att driva en bra verksamhet, samt att hon kan rekrytera fler duktiga instruktörer.

Styrelsen och Anna-Lena jobbar hårt för att det ska bli bättre framöver och vi hoppas att ni kan ha överseende nu i början. Vi ber om ursäkt i förväg ifall det skulle vara så att ni som rider får reda på vilken ridlärare som kommer hålla i just er lektion med kort framförhållning. Så fort nya instruktörer är på plats och pusslet lagts med vem som tar vilka lektioner kommer ni att få information om det.

Lovisa och Anton är kvar som tidigare på anläggningen och det är vi glada för. Lis-Marie Jonsson som hjälpte till och gjorde en jättefin insats i våras, kommer tillbaka och hjälper till på dagtid med det praktiska på anläggningen, vilket känns tryggt då hon är hemma på ridskolan och anläggningen.

Vår ridskola är väldigt viktig för föreningen. Utan den har vi inte möjlighet att ha den anläggning vi har i dag. Men att driva vår verksamhet har sina utmaningar. Vi är ideella och har inte en personalavdelning som exempelvis ett företag har. Vi har inte heller en obegränsad budget utan måste hela tiden tänka på vilka kostnader vi drar på oss för att inte äventyra föreningens ekonomi. Vi i styrelsen gör vårt bästa för att lösa de personalfrågor som uppkommer. Vi vet att många har åsikter och tankar kring hur verksamheten bedrivs och det är bra. Vi vill ha engagerade medlemmar som säger vad de tycker så tack för alla inputs, höga som låga!

Vi försöker svara på era funderingar så gott vi kan men som ni säkert förstår kan vi inte prata om personalfrågor öppet. Då begår vi tjänstefel som arbetsgivare. Däremot hoppas vi att ni fått svar på era sakfrågor? Annars får vi be om ursäkt och ber er återkomma med frågeställningen igen.

För att kunna se ljust på framtiden så är det viktigt att vi alla försöker ha ett förhållningssätt där vi pratar positivt om och med varandra i föreningen. För trots världsläget hoppas vi på en bra start för alla fyrbenta och tvåbenta i föreningen. Vi håller på med hästar och ridning för att vi tycker det är kul, och det ska vi ha!

Som vissa kanske märkt så ser hemsidan lite annorlunda ut. Det beror på att vi bytt leverantör då den förra las ner. Så nu är den nya webben under uppbyggnad och vi hoppas att ni har tålamod med att all information inte är riktigt på plats ännu.

Slutligen måste vi meddela ett annat datum för årsmötet - det nya är den 26 februari klockan 18.00 i Hällfors skola. Medlemsmötet kommer hållas senare i vår, kallelse till det kommer.
Dock hålls ett tävlingsryttarmöte (för alla som tränar, tävlar och kanske tänker tävla så småningom) söndag den 29 januari kl 16.00 (info finns på hemsidan).

Så nu siktar vi framåt mot en ljus vår och hoppas vi syns på årsmötet den 26 februari - vi bjuder på fika!

Mvh styrelsen och verksamhetschefen Anna-Lena Johnsson

0935 – 71 41 61・info@vannasrf.com・Norrmalm 25, Vännäs